Anasayfa

Kütüphanesiz Münevver Olmaz!

6 years ago
Beytullah İmzaoğlu

Merhaba;
​Bendeniz Beytullah İmzaoğlu;
Marmara Üniversitesi mezunuyum, şimdi aynı üniversitede master yapmaktayım. Liseli yıllarımdan itibaren kendi şahsî kütüphanemi kurmak ile meşgulüm. 
​Sizlere de tavsiyem kendi şahsî kütüphanenizi kurmanızdır. Haftada bir kaç kitap alsanız bu zaten yıllar içinde -damlaya damlaya göl olur misâlinde olduğu gibi- büyük bir yekûn tutacaktır.
​30 Kasım 2010'dan 20 Nisan 2017'ye kadar 1662 tane kitabım oldu. (Şimdilik -inşâallah artarak devam edecek-)
​Başka kütüphanelerden istifade etmek güzeldir. Fakat bunun bir takım mahzurları vardır:
​- İstediğiniz kadar vakit ayıramazsınız,
​- İstediğiniz kitapları bulamayabilirsiniz,
​- İstediğiniz gibi kitapları kullanamazsınız (altını, üstünü çizme gibi.)
​Tabii bunlar ilk plânda akla gelen hususlar.

Kütüphanesiz Münevver Olmaz!
​Bu sözü yıllar evvel okuduğum bir kitapta (Üstâd Kadir Mısıroğlu'nun Gençliğin El Kitabı adlı muhalled eserinde) görmüştüm. Gerçekten de hoca son derece haklı. Ciddî, ilmî, fikrî eserler vermek istiyorsanız veya gerçekten ciddî mânâda idrâk, tefekkür ve tahassüste mertebe kat etmek istiyorsanız size aid bir kütüphaneniz olmalıdır. Kitapların ruhu vardır. Bizim millî ve mukaddes eserlerimizin müellifleri ise adeta ölümsüz gibidir. İmam- Gazzali'nin kitaplarını okurken O'nunla adeta başbaşa oturuyormuş gibi hissedersiniz. O kitapların sizinle beraber olması dahi ayrı bir lezzettir, berekettir.

​İmzaoğlu Aile Kütüphanesi
Bizim kültür-medeniyetimizde -ki adı Osmanlı-Türk-İslâm'dır- ilim ve irfan yolunda olanların muhakkak kütüphaneleri vardır ve aile kütüphanesi ananesi kadîm fakat günümüzde nisyana terk edilmiş mühim bir adettir. İşte biz de bu naçizane fikirle, kendi kütüphanemize soyadımızın ismini vermiş bulunuyoruz.

Not:
​Kutadgu Bilig'te bir söz vardır. İnsana faydalı olan ancak insandır. Bendenizle irtibata geçecek herkese elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım. Şimdiden söyleyeyim kütüphane kurmak usta-çırak münasebetinde olduğu gibi bir rehber vasıtası ile daha kolayca olur. Bu mevzuuda rehberimiz Ömer Furkan Tepe'dir. Kendisi, Hezarfen Kitabevi'nin sahibidir. Mekânı; Üsküdar, Doğancılar Parkı'nın yukarısındadır. Size pek çok hususta yardımcı olacaktır. Kendisi âlim ve ârif gibidir.

​Ve's-Selâm.
İribat adreslerim: http://www.Beytullahimzaoglu.com/irtibat.htm

Yorum Yazın

Kitapi üyesi iseniz lütfen giriş yaparak yorum bırakın. Giriş Yap
 
 
 
Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır. Email adresiniz görüntülenmeyecektir. Yorumlardan yazarı sorumludur.

Henüz hiç yorum yok :(


Kodventure Teknoloji A.Ş. hizmetidir.